Skip to content

 

Camjocursus.nl zijn Marijke Hoebee en Léonie Beunen. Samen hebben we zo’n 20 jaar ervaring als camerajournalist.

Marijke in het grasMarijke werkt met haar bedrijf Redhead Media als freelance camjo en regisseur voor televisie, organisaties en stichtingen. Ze filmde o.a. voor BNN, NTR, VPRO, Endemol en Frans Bromet. Marijke is van origine onderwijskundige. Ze studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit in Groningen en deed daarna een opleiding tot camjo. Deze kennis gebruikt ze in haar filmworkshops en bij het begeleiden van studenten aan het HBO. Een geweldige ervaring in haar carrière was haar verslaglegging van de Peking Challenge van Amsterdam naar Beijing. Vanaf een jeep legde ze de hele reis van 11.000 km vast op camera. Marijke woont en werkt zowel in New York City als in Amsterdam.

Bekijk mijn profiel op LinkedIn


Leonie BeunenLéonie is freelance camjo en regisseur. Ze maakt programma’s voor diverse omroepen als de KRO, NCRV, BNN en de EO. Programma’s waar ze als camjo voor werkte waren onder andere ‘Puberruil Xtra’, ‘Stinkend, beroemd en dakloos’, ‘Ik Vertrek’ en ‘Top Gun Holland’. Léonie heeft een cursus camjo gevolgd bij Frans Bromet en studeerde Ontwikkelingscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar hoogtepunt was de documentaire ‘Veldhospitaal Uruzgan’ voor NCRV Dokument. Hiervoor zat ze twee weken in Kamp Holland in Afghanistan om daar verslag te doen van alle ontwikkelingen in het Medisch Hospitaal.

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

We zijn enthousiast, avontuurlijk en gedreven. Bij het geven van de camjocursus komt voor ons alles bij elkaar, onze kwaliteiten als camjo en het overbrengen van de passie voor ons vak. We willen je graag aansteken met het camjo-virus… !

Back To Top