Skip to content

 

“Voordat ik aan de cursus begon heb ik meerdere pogingen gedaan een goede video te maken. Daar was altijd wel iets mis mee, maar ik kon m’n vinger er niet opleggen. Wanneer is mijn shot goed belicht, hoe krijg ik goed geluid, hoe zet ik een interview goed op beeld? Bij de cursus heb ik precies de handvatten gekregen om vol vertrouwen en met veel plezier een video te maken.”

Joyce Vergouwe, redacteur SeniorWeb


“Tijdens deze cursus heb ik heel veel geleerd. De docenten zijn enthousiast, hulpvaardig, vriendelijk en kundig. Tijdens de cursus loop je het hele productieproces door en aan het eind heb je een film waarvan je aan het begin niet had durven dromen dat je dat in je mars had! Een echte aanrader voor iedereen die het camjovak wel ziet zitten. Ik zeg: doen!”

Annelies Olierook, webmaster/redacteur/bedrijfsjournalist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties


“De cursus geeft een goed beeld van het werk van een ‘camjo’. De twee docenten spreken uit eigen, jarenlange ervaring als camerajournalist: ze weten wat het vak inhoudt en geven een realistisch beeld. De balans tussen theorie en praktijk is prima: iedere dag heb je de kans om te oefenen wat je die dag geleerd hebt en dat is erg prettig. Dit doe je vaak in tweetallen zodat je ook iemand hebt om mee te overleggen en om te helpen. Jouw eindfilm maak je wel helemaal zelf van a-z: echt iets waar je achteraf trots op kunt zijn. Het is een intensieve maar erg leuke cursus met super enthousiaste en leuke docenten. Echt een aanrader.”


Claudia Hageman, redacteur en beeldcoördinator Hogeschool Inholland


“De cursus waar zeer waardevol! Ik heb een breder inzicht gekregen in het gebruik van onze faciliteiten en waaraan dit moet voldoen voor het maken van een technisch goed item. Ook heb ik een groter respect gekregen voor het vak Camjo!”


Evert Boomsma, head of technical facilities Palm Plus Media


“In juni 2012 heb ik, samen met 7 andere collega’s, bij Léonie en Marijke de camjocursus gevolgd. Ik heb heel veel geleerd, gelachen, frustraties gehad, nieuwe inzichten gekregen en al met al ben ik een mooie ervaring rijker. Er is nog héél veel te leren, maar ik weet nu een stuk meer over het camjo-vak en weet voorals als productieleider wat ik van mijn collega’s vraag als ik ze de opdracht geef om ‘lekker met Z5 te draaien, in plaats van met volwaardige ploeg’!” 


Marthe van der Horst, productieleider Palm Plus Media


“Marijke en Leonie hebben een surplus aan kennis en vooral ervaring en slagen erin de lesstof helder en duidelijk over te brengen. Een-en-ander gecombineerd met een vrolijke doorwerk-modus. Kortom, een gedegen en inspirerende camjo cursus.”

Brigitte van Mechelen, journalist


“Marijke en Léonie doceren met veel plezier voor het vak. In 5 lessen geven zij een goed overzicht van de diverse onderdelen van het camjo werk. Het samenwerken in 2-tallen bevorderd een leuke kennisuitwisseling tussen de cursisten. Door de relaxte sfeer en de vele praktische oefeningen ben je in staat om aan het eind van de week een echte eindfilm op te leveren. De cursus is echt een aanrader !”

Vera Rodriguez-Zwambag, communicatiemedewerker Wageningen UR


“Professionele cursus. Lekker praktisch, heel intensief. Veel geleerd, maar normaal een film kijken kan vanaf nu nooit meer!”

Anniek van Belle, medewerker communicatie


“Ongelooflijk dat je in zo’n korte tijd al een film kunt maken! De docenten hebben een goede balans weten te vinden tussen theorie en praktijk. Dat betekent dat je zelf actief bezig bent met de camera en ‘m in korte tijd aardig leert kennen. Het enthousiasme van de docenten werkt ook erg aanstekelijk.”

Linda de Jong, communicatieadviseur Astronaut Communicatie


“Het is een crash course, maar wel een hele leerzame om toch in korte tijd al aardige filmpjes te kunnen maken en te kunnen monteren. Smaakt naar meer!”

Mireille Capiau, journalist


“Bij Marijke en Léonie heb ik na een turbocursus als eindopdracht een promofilmpje gemaakt voor het Burennetwerk Amsterdam (www.burennetwerk.nl). Het was een adrenalinelosmakend avontuur om opeens tegelijk als journalist, cameraman, scriptschrijver, regisseur, caddy, logistiek medewerker en editor aan de slag te gaan. Overdonderd en trots ging ik na de 5 dagen naar huis met een prachtig resultaat, zo vond ook de opdrachtgever! Speciale dank aan Marijke en Léonie voor de zeer intensieve rijke en inspiratievolle cursus. De lessen van deze ervaren en zeer enthousiaste camerajournalisten zijn een regelrechte aanrader, vooral voor journalisten die hun vaardighedenpakket willen verbreden.”

Daan Stet, senior redacteur/communicatieadviseur bij Hogeschool Inholland

 

 

Back To Top